Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΤΣ "ΤΕΛΙΚΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ


Τελείωσε η 4η αγωνιστική του Champions League και η αλήθεια είναι ότι αποτέλεσε μία από τις πιο περίεργες αγωνιστικές για φέτος. Ας την αφήσουμε λοιπόν πίσω και ας πάμε στα ματς της Πέμπτης και στο Europa League!

Το Europa League αποτελεί σίγουρα μία διοργάνωση που οι ομάδες είναι πάνω κάτω ισάξιες. Τα παιχνίδια κρύβουν πολλές παγίδες και σίγουρα για κάποιους η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία στοιχηματική παγίδα που δύσκολα αποφεύγουν. Ως Betman λοιπόν έχω την υποχρέωση να βρω πως θα αποφύγουμε τις παγίδες και πως θα νικήσουμε τον διαβολικό Kouva που μας περιμένει στη γωνία.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις επιλογές μας από το σημερινό κουπόνι του Europa League:


Λασκ Λιντς - Αϊντχόφεν
(Linzer Stadion, 19:55)

Η Λασκ Λιντς παίζει με την Αϊντχόφεν στο Linzer Stadion, το οποίο δεν αποτελεί την φυσική της έδρα. Η Αυστριακή ομάδα στάθηκε τυχερή στο προηγούμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων και κατάφερε να αποσπάσει τη λευκή ισοπαλία. Εκτός από την τύχη, τη βοήθησαν και τα δύο δοκάρια που σταμάτησαν τα σουτ των παιχτών της Αϊντχόφεν, αλλά και ο πολύ καλός τερματοφύλακας της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, εντός συνόρων παρουσιάζεται όπως πρέπει και δεν χάνει με τίποτα. Η ομάδα πάει τρένο και πετυχαίνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Σίγουρα στο γήπεδο της και στη χώρα της, όπου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι, έχει το πάνω χέρι και αναμένεται να μας το επιβεβαιώσει απόψε!

Η Αϊντχόφεν έχει αφαιρέσει τη λέξη νίκη από το λεξιλόγιο της! Μπορεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό ματς με τη Λασκ Λιντς να είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και το 0-0 την έσπρωξε σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν. Η Ολλανδική ομάδα αναζητάει τη νίκη εδώ και 4 ματς ανεξαρτήτου διοργάνωσης και δεν μοιάζει ικανή να τη βρει. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν τη βοηθάνε να σηκώσει κεφάλι και όσο πάει η κατάσταση και χειροτερεύει. Το μόνο θετικό στην κακή εικόνα της Αϊντχόφεν είναι ότι έχει καταφέρει να μαζέψει 7 βαθμούς στους ομίλους του Europa League, κάτι που την φέρνει στην κορυφή του ομίλου. Απόψε θα πάει να κλειδώσει την πρόκριση απέναντι στη Λασκ Λιντς, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να το καταφέρει, διότι και σε ένα must win ματς που έδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο με υποδεέστερη ομάδα, έφερε 2-2!

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες όμως θα αναζητήσουν να πάρουν κάτι από αυτό.


Αγωνιστικά Νέα

Λασκ Λιντς: Σταθερά εκτός παραμένουν οι Βόστρι, Πόγκατετς και Ράμπσεμπνερ.

Αϊντχόφεν:  Εκτός οι Μπέρχβαϊν, Μάλεν και Χέντριξ.


Εκτίμηση: G/G (1.67)



Λουγκάνο - Μάλμε
(Kybunpark, 19:55)

Οι δύο ομάδες αναμετρούνται ξανά μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Σουηδία. Σε εκείνο το ματς κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με τη Μάλμε να προηγείται με δύο γκολ από νωρίς και με τη Λουγκάνο να παίζει πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και να καταφέρνει να μειώσει. Στον αποψινό αγώνα η Λουγκάνο περιμένει τη Μάλμε, έχοντας στον πάγκο τον τεχνικό Γιακομπάτσι και η ψυχολογία της ομάδας φαίνεται να έχει αλλάξει. Ξέρει ότι χρειάζεται αυτή τη νίκη απέναντι στη Μάλμε για να έχει ελπίδες πρόκρισης και δεν θα αφήσει το ματς να πάει χαμένο.

Στην τελευταία αγωνιστική του Σουηδικού Πρωταθλήματος, η Μάλμε έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Η Γιουργκόρντεν κατάφερε να κάνει το 2-0 2-2 και άφησε τη Μάλμε στη δεύτερη θέση, παρά την μεγάλη νίκη που έκανε επί της Έρεμπρο με 0-5! Οι οπαδοί μοιάζουν απογοητευμένοι και το μόνο που ζητάνε τώρα από την ομάδα είναι η πρόκριση στους 32 του Europa League. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η Μάλμε και το ματς με τη Λουγκάνο είναι ένα ματς που μπορεί να χτυπήσει, ώστε να ξεκινήσει να σκέφτεται τους 32!

Θεωρώ ότι θα γίνει ένα ματς με ρυθμό με τις δύο ομάδες να αναζητούν τη νίκη από την αρχή.


Αγωνιστικά Νέα

Λουγκάνο: Σταθερά εκτός παραμένουν οι Κρινόι, Σουλμόνι και Τσόβιλο, ενώ σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και η απουσία του Σαμπατίνι. Επίσης, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Κέσκες, η οποία θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στα συν είναι η επιστροφή του Λαβάντσι.

Μάλμε: Εκτός αποστολής έμεινε ο Αντερς Κρίστιανσεν.


Εκτίμηση: G/G (1.93)



Σταντάρ Λιέγης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
(Stade Maurice Dufrasne, 19:55)

Η Σταντάρ Λιέγης αντιμετωπίζει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την τέταρτη αγωνιστική του Europa League. Στην προηγούμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες είχαν έρθει 2-1 με την Άιντραχτ να παίρνει τους 3 βαθμούς και να αφήνει τη Σταντάρ 3 βαθμούς πίσω στον όμιλο. Οι Βέλγοι δεν ήταν τόσο κακοί και το αποτέλεσμα τους αδικεί. Το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά η τύχη δεν ήταν με τους παίχτες της Σταντάρ, οι οποίοι σήμερα καλούνται να πάρουν τη νίκη, καθώς αν δεν πάρουν τους 3 βαθμούς χαιρετάνε τη διοργάνωση!

Μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν Μονάχου με 5-1 για το Πρωτάθλημα Γερμανίας, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ρίχνεται στη μάχη του Europa League. Σε ένα μοιρασμένο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης, η Άιντραχτ εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις και πήρε τη νίκη που την έφερε στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την Άρσεναλ. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα για να μην μπει σε περιπέτειες στο θέμα πρόκρισης, αν και γνωρίζει ότι θα δυσκολευτεί απέναντι στη Σταντάρ που αναμένεται να τα δώσει όλα για όλα!

Ένα ματς τελικός για τη Σταντάρ Λιέγης που σίγουρα θα διεκδικήσει και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.


Αγωνιστικά Νέα

Σταντάρ Λίεγης: Επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ της Σταντάρ Λιέγης, Έμον, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Γκαβορί.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης:


Εκτίμηση: G/G+Over2,5 (1.70)






Betman