Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟΥ LEAGUE CUP


3/3 κάναμε στις επιλογές του Σαββάτου που αφορούσαν αποκλειστικά τους αγώνες της Bundesliga!

Είπαμε έχει ψωμάκι, οπότε δεν μπορούσα να μην ταΐσω αυτούς/ες που με τιμάνε και με διαβάζουν! Άσε που έπρεπε να βάλω και τον Hooligan στον ίσιο δρόμο και να τον μάθω να παίζει Γερμανία.
Hooligan πιάσε μία μπύρα! 


Στο σημερινό μου άρθρο, θα πιάσουμε το στοιχηματικό κουπόνι της Κυριακής και θα πάρουμε έναν αγώνα από διάφορα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με το βλέμμα μας όμως να είναι καρφωμένο στο "Ντέρμπι Μίσους" ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Σέλτικ για το League Cup της Σκωτίας.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις επιλογές μας από το στοιχηματικό κουπόνι της Κυριακής:


Νιουκάστλ - Σαουθάμπτον
(St James' Park, 16:00)

Η Νιουκάστλ προέρχεται από ένα πολύ σημαντικό Διπλό που πέτυχε στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Στιβ Μπρους δείχνει να αναπνέει σιγά σιγά βαθμολογικά φτάνοντας στην 11 θέση ισοβαθμόντας με την Άρσεναλ και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε τόσο καλά στο προηγούμενο ματς και το διπλό ήρθε μέσα από την εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα Ντουμπράβκα, ο οποίος έβγαλε τα πάντα! Τώρα θα υποδεχθεί τη Σαουθάμπτον, η οποία βρίσκεται στη 17η θέση αλλά η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μόλις 4 βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες και η αλήθεια είναι ότι οι θέσεις στη φετινή Premier League είναι μέχρι στιγμής εικονικές. Πολλές ομάδες είναι κοντά και αυτό οφείλεται στο ότι πολλές ομάδες κάνουν εκπλήξεις ή χάνουν ματς που δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Εξάλλου και η Νιουκάστλ δεν είναι κάτι αμάν αμάν φέτος, απλά τις κάθονται κάποια ματς!

Η Σαουθάμπτον πηγαίνει στο St James' Park για πάρει ακόμα ένα τρίποντο μετά από αυτό που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Νόριτς. Σε εκείνο το ματς είχε τον απόλυτο έλεγχο και η νίκη ήρθε πιο άνετα από το τελικό 2-1. Μία φάση του Πούκι έφτανε για να μειώσει το σκορ η Νόριτς, αλλά έως εκεί. Η "Άγιοι" έδειξαν χαρακτήρα και δεν απειλήθηκαν παραπάνω. Την ίδια εμφάνιση θέλουν να κάνουν και στην έδρα της Νιουκάστλ και να αποδράσουν με το Διπλό, κάτι το οποίο θα έλεγα ότι δεν είναι απίθανο. Βέβαια παίζουν σε μία δύσκολη έδρα και μπορεί να τους καταπιεί. Ειδικά αν μπουν και ψαρωμένοι από τα τελευταία αποτελέσματα των "Magpies", δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να πάρουν κάτι θετικό.

Ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί να πάει παντού και το να διαλέξει κάποιος σημείο σε αυτό το ματς, μόνο εύκολο δεν είναι!


Αγωνιστικά Νέα


Νιουκάστλ: Αμφίβολος είναι ο Σαιντ- Μαξιμίν, του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ εκτός παραμένουν και οι Ρίτσι και Λασέλς. Πιθανότητα επιστροφής δίνεται στον Γέντλιν.

Σαουθάμπτον: Δεν παίζει ο Άρμστρονγκ.


Εκτίμηση: G/G (1.75)




Σασσουόλο - Κάλιαρι
(Mapei Stadium - Città del Tricolore, 16:00)

Η Σασσουόλο έκανε μία αρκετά καλή εμφάνιση και πήρε την ισοπαλία (2-2) με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Χρειάστηκε ένα πέναλτι του Ρονάλντο για να ισοφαριστεί, αλλά αφού δεν έχασε από τη Γιουβέντους μπορεί να μπει στα θετικά της φετινής της πορείας. Αυτή την αγωνιστική αντιμετωπίζει την Κάλιαρι, η οποία τραβάει συνεχώς τα βλέμματα πάνω της. Θα προσπαθήσει να τις κόψει τον αέρα και να τις επιβληθεί, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να τα καταφέρει με το πρόσωπο που εμφανίζει η αντίπαλος της. Ελπίζει σε μία νίκη έδρας που αν έρθει, θα έρθει αρκετά δύσκολα και με πολύ κόπο!

Η Κάλιαρι είναι η χαρά του ποδοσφαίρου! Φέτος αποτελεί την έκπληξη του Ιταλικού Πρωταθλήματος και σκοράρει χωρίς σταματημό. Στα δύο τελευταία της παιχνίδια με την Σαμπντόρια (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) έφερε 4-3 και 2-1 και έκανε τους οπαδούς της ομάδας να ευχαριστήθούν ποδόσφαιρο. Εκτός όμως από το καλό θέαμα, βλέπουμε ότι η Κάλιαρι παίρνει και αποτελέσματα! Διπλό το καλό! Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και στο ματς αυτής της αγωνιστικής με αντίπαλο τη Σασσουόλο. Γνωρίζει ότι μπορεί να αποδράσει με το Διπλό και θα πάει να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, καθώς ο αγώνας είναι στα μέτρα της. Η Σασσουόλο της ταιριάζει "γάντι" και θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί!

Αναμένεται ένα ματς που περιμένουμε να μας ανταμείψει με γκολ!


Αγωνιστικά Νέα

Σασσουόλο: Επιστρέφει ο εξτρέμ Μπεράρντι, ενώ παραμένει εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Κονσίλι, αλλά και οι Ντεφρέλ και Κίρικες.

Κάλιαρι: Εξέτισε την ποινή του ο Κατσατόρε, αλλά όχι και ο τερματοφύλκας Όλσεν, ο οποίος θα απουσιάζει από το σημερινό ματς. Επίσης, απόντες είναι και οι Κάστρο, Παβολέτι, Κράνιο, Μπίρσα και Τσεπιτέλι.

Εκτίμηση: G/G+Over2.5 (1.88)



Ρέιντζερς - Σέλτικ
(Hampden Park, 17:00)

Το απόγευμα της Κυριακής έχει τελικό League Cup Σκωτίας και οι ομάδες που βρίσκονται εκεί δεν είναι άλλες από τη Ρέιντζερς και τη Σέλτικ. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε αυτό το Ντέρμπι που θα κρίνει το ποιος θα πάρει το τρόπαιο σπίτι του και αναμένεται να δούμε ένα σκληρό ματς, καθώς αποτελεί ένα από τα "Μεγαλύτερα Ντέρμπι Μίσους"! Η Ρέιτζερς με τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της και θεωρητικά ως γηπεδούχος του Ντέρμπι, θα θελήσει να μπει δυνατά για να πάρει τον τίτλο σπίτι της. Βέβαια, η μισητή αντίπαλος της είναι αρκετά καλή φέτος, κάτι που όμως δεν φαίνεται να κάνει αίσθηση στις τάξεις των Ρέιντζερς. Στο συγκεκριμένο Ντέρμπι θα προσπαθήσουν να τους νικήσουν και μάλιστα στην κανονική διάρκεια τους ματς. Δεν ξέρω αν συμφέρει την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ να διεκδικήσει το τρόπαιο στην παράταση ή ακόμη και στα πέναλτι, καθώς εκεί μία στραβή να γίνει, τότε δεν υπάρχει γυρισμός. Αναμένεται να μπουν με το "μαχαίρι στα δόντια" και να χτυπήσουν το τρόπαιο!

Η Σέλτικ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη μισητή της αντίπαλο Ρέιντζερς για τον τελικό του Σκωτσέζικου League Cup. Σε αυτόν τον τελικό πηγαίνει θεωρητικά ως φιλοξενούμενη, αλλά αυτό μόνο θεωρητικά μπορεί να παρθεί υπόψιν, καθώς λίγη σημασία έχει μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα της Σέλτικ κάνει πολύ καλή πορεία φέτος και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν δεν ήταν αντίπαλος η Ρέιτζερς, δεν θα υπήρχε κουβέντα για το που θα πάει το τρόπαιο! Τώρα όμως καλείται να νικήσει τη μισητή της αντίπαλο και η αλήθεια είναι ότι θα σκυλιάσει για να το κάνει! Θα προσπαθήσει από την αρχή του αγώνα να δείξει ποια ομάδα είναι το αφεντικό της Σκωτίας και δεν θα συμβιβαστεί με την ισοπαλία που θα την στείλει στον έξτρα χρόνο. Πάει για τη νίκη χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Λόγω Ντέρμπι ποτέ δεν ξέρεις που θα "κάτσει η μπίλια", αλλά ο αυτό το Κύπελλο δεν θέλει να το χάσει καμία και θα το κυνηγήσουν και οι δύο καθ' όλη τη διάρκεια του ματς!


Αγωνιστικά Νέα

Ρέιντζερς: Δεν έχει απουσίες.

Σέλτικ: Είναι όλοι στη διάθεση του προπονητή.


Εκτίμηση: G/G (1.67)



Οι "Εμπνεύσεις" της Κυριακής:









Betman