Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΙΤΛΟΥ


Hooligans...ΡΟΠΑΛΑ!!!

Με το μυαλό στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, παίρνουμε το Ρόπαλο μας, κάνουμε βόλτα στα Ελληνικά γήπεδα και ασχολούμαστε με τα ματς της 12ης αγωνιστικής, σε μία από τις πιο ωραίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Super League!

Η αγωνιστική αυτή αναμένεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του φετινού Πρωταθλήματος, καθώς ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στον Πειραιά ως Αήττητος Πρωταθλητής, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόβαθμες μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Δεν θα κρίνει όμως αυτό το ντέρμπι το φετινό Πρωτάθλημα! Μην τρελαίνεστε! Το γιατί λίγο πολύ το γνωρίζετε, αλλά θα το αναλύσουμε και παρακάτω.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, πιάνουμε για ακόμη μία φορά όλα τα ματς του Σαββατοκύριακου, οπότε πάρτε τα Ρόπαλα σας και πάμε να κάνουμε ΝΤΟΥ στα Ελληνικά γήπεδα:


ΟΦΗ - ΑΕΚ

Ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα ματς που αναμένεται να είναι από τα πιο ωραία της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο και οι φιλοξενούμενοι από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΆΡΗ, στο οποίο θα μπορούσε να είχε χάσει κιόλας. Όπως έχουμε ξαναγράψει η ομάδα της Κρήτης παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στην φετινή Super League και ειδικά όταν βρίσκεται στο γήπεδο της. Στο μόνο ματς που δεν κατάφερε να παίξει όπως ήθελε ήταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο είχε κλειδωθεί τακτικά από τον Φερέιρα και δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει. Στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο την ΑΕΚ, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το κακό μομέντουμ της Ένωσης, αλλά και τη γκρίνια που υπάρχει στα ενδότερα. Η Ένωση από την πλευρά της, θα ταξιδέψει στην Κρήτη με έναν και μόνο σκοπό. Τη νίκη! Δεν έχει και πολλά περιθώρια μετά την ισοπαλία που έφερε με τον Άρη και αν δεν νικήσει και σε αυτό το ματς, τότε η αναμένονται εξελίξεις στο στρατόπεδων των κιτρινόμαυρων. Η ΑΕΚ γνωρίζει ότι θα έρθει αντιμέτωπη με μία από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος και με μία από τις πιο δύσκολες έδρες του Πρωταθλήματος, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή πέρα του Διπλού! Θα το πάρει όμως;


Εκτίμηση: G/G (1.75)



Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης σε έναν αγώνα που πρέπει να τον πάρει. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να αποδράσει με το Διπλό από την έδρα του Παναιτωλικού και τώρα καλείται να νικήσει τον Αστέρα για να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, όπου αν του κάτσουν τα αποτελέσματα θα μπορέσει να μπει στην εξάδα. Δεν τον φοβίζει ο Αστέρας Τρίπολης και πόσο μάλιστα όταν τον αντιμετωπίζει στην έδρα του. Πρέπει να αρχίσει να νικάει και εκεί, αν δεν θέλει να μπλέξει σε ιστορίες. Με το μυαλό στη νίκη, αναμένεται να μπει δυνατά και να προσπαθήσει να κλείσει τον Αστέρα Τρίπολης από νωρίς στα καρέ του. Βέβαια, ο Αστέρας δεν θα πάει να παίξει με κατεβασμένα τα χέρια. Γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν πείθει φέτος και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη στην έδρα του αντιπάλου, αλλά και η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης είναι μακριά από το καλό της πρόσωπο που εμφάνιζε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα μπλέξω σε σημείο. Θα πάω στα ειδικά στοιχήματα!


Εκτίμηση: Παναθηναϊκός Over 4.5 Κόρνερ (1.75)




Άρης - Λαμία

Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ και έχει δείξει σημάδια βελτίωσης με τον Ένινγκ στον πάγκο. Η ομάδα του Άρη θα μπορούσε να είχε φύγει με το Διπλό από το ΟΑΚΑ, αν δεν αντίκριζε ο Ιντέγιε την κόκκινη κάρτα και αν δεν δινόταν αυτό το πέναλτι, το οποίο σηκώνει πολύ κουβέντα. Με την καλή εμφάνιση του προηγούμενου ματς υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής τη Λαμία, στην οποία θέλει να ξεσπάσει. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Άρης από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού. Επιπλέον, παίζει στην έδρα του, η οποία αποτελεί πολύ μεγάλο όπλο για του κιτρινόμαυρους και οι οπαδοί της εξέδρας θα κάνουν το κομμάτι τους για να σπρώξουν την ομάδα τους προς τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας όλα τα παραπάνω στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ανηφορίζουν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν κάτι θετικό από το ματς. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν και πολλά στην έδρα του αντιπάλου, παρά μόνο το δεύτερο κακό ημίχρονο που παρουσίασε ο Άρης στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα. Έχουν όμως την ποιότητα να το καταφέρουν; Μάλλον όχι...


Εκτίμηση: 1+Over1.5 (1.70)



Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ντέρμπι κορυφής, αλλά όχι ντέρμπι τίτλου. Δικαίως χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι κορυφής, καθώς είναι το ντέρμπι που θα κρίνει αυτή την χρονική στιγμή την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι τίτλου. Ο λόγος; Μα φυσικά το φετινό μοντέλο διεξαγωγής Πρωταθλήματος.Όταν έχεις τον Πρωταθλητή στη διοργάνωση των play-off, τότε παίζονται πολλά. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το ντέρμπι στην Τούμπα που βοηθάει τον ΠΑΟΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό βαθμολογικά, αν χάσει στο τωρινό ντέρμπι. Στο τωρινό ντέρμπι λοιπόν, αναμένεται να πέσουν κορμιά. Αναμένεται να δούμε ένα ματς που θα θέλουν και οι δύο να το πάρουν. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πει ότι βαθμολογικά θα πάει για το Χ, αλλά δεν νομίζω να το κάνει. Και φυσικά δεν θα το κάνει και ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός θα μπει μέσα δυνατά από την αρχή για να πνίξει τον ΠΑΟΚ και να δείξει ότι είναι καλύτερος. Ακόμα και να προηγηθεί δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίζει να πιέζει μέχρι να πάει σε μεγάλο σκορ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ελπίδες. Φυσικά και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη αν είναι συγκεντρωμένος τακτικά για 90 λεπτά. Εξάλλου η πίεση είναι στον Ολυμπιακό και αυτό το γνωρίζει. Ο ΠΑΟΚ και να χάσει περιμένει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός αν χάσει τότε τι γίνεται; Μπορεί βαθμολογικά να μένει μόνο 3 βαθμούς πίσω, αλλά θα αρχίσουν τα όργανα. Ο Ολυμπιακός εσωτερικά έχει θέματα. Έχει ακουστεί η απομάκρυνση του Μαρτίνς σε περίπτωση ήττας. Έχει γίνει η σύγκρουση Μαρινακή και Κόκκαλη και πολλοί θα στραφούν εναντίον του τωρινού προέδρου. Έχουν ακουστεί πολλά. Σε σημείο δεν θα μπλέξω. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα δω στο ντέρμπι της Κυριακής. Αυτό που ξέρω είναι ένα. Ο Ολυμπιακός θα πιέσει αρκετά και από αυτό θα ωφεληθούμε εμείς!


Εκτίμηση: Ολυμπιακός Over 6.5 Κόρνερ (3.10)



Οι "Εμπνεύσεις" του Σαββατοκύριακου για τα ματς της Super League:








Hooligan