Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΛΙΓΟ EUROPA LEAGUE ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ


Χθες δεν καταφέραμε να βγάλουμε όλα τα σημεία που θέλαμε! Ο Ολυμπιακός έχανε το ένα γκολ πίσω από το άλλο, ενώ στον αγώνα Μπάγερν Λεβερκούζεν - Γιουβέντους η εξέλιξη πήγε όπως φοβόμασταν!

Δεν πειράζει όμως, γιατί βγάλαμε καλές "Εμπνεύσεις" από τα χθεσινά παιχνίδια! Πλήρωσε και η Κόκκινη στο Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αταλάντα (4.20) και ο Σκόρερ του Ολυμπιακού (2.50)!

Αφήνοντας λοιπόν πίσω μας τους ομίλους του Champions League, πάμε σήμερα να ασχοληθούμε με το Europa League, στο οποίο παίζεται η τελευταία αγωνιστική! Θα κριθούν πολλά η αλήθεια είναι, αλλά τα σημεία που αξίζουν τον στοιχηματισμό μας δεν είναι τόσα πολλά! Δεν με έπεισαν οι αποδόσεις των σημερινών αγώνων και δυσκολεύτηκα στην επιλογή σημείων για να πω την αλήθεια. Για να μην σας αφήσω όμως έτσι πήρα κάποιους αγώνες που θεώρησα ότι μπορούμε να ρίξουμε μια ψιλή!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι διάλεξα από τα σημερινά παιχνίδια του Europa League:


Κλουζ - Σέλτικ
(Dr. Constantin Rădulescu, 19:55)

Το αήττητο της Κλουζ έσπασε στην προηγούμενη αγωνιστική του Europa League, όπου ηττήθηκε με 1-0 από τη Λάτσιο. Πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά οι Ιταλοί κατάφεραν να φύγουν νικητές από εκείνο το ματς. Σήμερα καλείται να πάρει νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην αδιάφορη Σέλτικ, αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα να προκριθεί και με ήττα, αν στο άλλο ματς του ομίλου δεν έρθει η νίκη για τη Λάτσιο. Πάντως, ο προπονητής της Κλουζ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ισοπαλία από τη στιγμή που παίζουν μπροστά στον κόσμο τους!

Η Σέλτικ πήγαίνει σήμερα να παίξει στην Κλουζ σε ένα ματς που για εκείνη είναι αδιάφορο. Έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση, ενώ δεν κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη θέση. Ο προπονητής της ομάδας προχώρησε σε πολλές αλλαγές για το αποψινό ματς, καθώς οι παίχτες του κουράστηκαν αρκετά στον τελικό του Σκωτσέζικου League Cup, όπου κατάφεραν να το κατακτήσουν παρά την άσχημη εικόνα τους! Κοιτάνε πλέον την επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος και όχι τόσο το σημερινό ματς. Αν θα πάνε να το χτυπήσουν θα είναι καθαρά Σκωτσέζικος εγωισμός!

Θα πρέπει να αυτοκτονήσει η Κλουζ για να μην περάσει στην επόμενη φάση!


Αγωνιστικά Νέα

Κλουζ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για την Κλουζ.

Σέλτικ: Απουσιάζει ο Κρίστι.


Εκτίμηση: 1Χ+Over1.5 (1.75)



Σταντάρ Λιέγης - Άρσεναλ
(Stade Maurice Dufrasne, 19:55)

Η Σταντάρ Λιέγης υποδέχεται την Άρσεναλ σε έναν αγώνα που κυνηγάει την πρόκριση! Βέβαια, οι ελπίδες για να περάσει είναι λιγοστές, αλλά δεν παύει να ελπίζει! Τα σενάρια της πρόκρισης είναι λίγο μπέρδεμα για τους γηπεδούχους, αλλά θα προσπαθήσουν να νικήσουν με αρκετά γκολ μήπως και πιάσουν το όνειρο τους. Πιο συγκεκριμένα, η Σταντάρ Λιέγης για να περάσει πρέπει να νικήσει το σημερινό ματς και την ίδια στιγμή η Άιντραχτ να χάσει από την Γκιμαράες. Αν δεν έρθει η ήττα της Άιντραχτ, τότε πρέπει να κερδίσει με μίνιμουμ πέντε γκολ διαφορά την Αρσεναλ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ανάμεσα στην Άιντραχτ και την Γκιμαράες, η Σταντάρ χρειάζεται νίκη είτε με τρία γκολ διαφορά, είτε με δύο, έχοντας σημειώσει όμως τουλάχιστον τρία τέρματα. Γενικά, αναμένεται μπέρδεμα που θα προκρίνει και θα αποκλείει ομάδες κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και η Σταντάρ και η Άιντραχτ θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν!

Η Άρσεναλ όντας πρώτη στον όμιλο, πηγαίνει στο γήπεδο της Σταντάρ Λιέγης για να διατηρήσει την πρωτιά! Η ήττα που έκανε στο προηγούμενο ματς του Europa League την έμπλεξε για τα καλά, αλλά ευτυχώς για εκείνη δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. Για να μείνει εκτός θα πρέπει να χάσει με 5 γκολ διαφορά στο σημερινό ματς, κάτι που μοιάζει απίθανο. Βέβαια με την Άρσεναλ ποτέ δεν ξέρεις! Έχει κάποιες απουσίες σήμερα και αυτό θα της κάνει πιο δύσκολο το έργο της απέναντι σε έναν αντίπαλο που κυνηγάει τα πολλά γκολ, αλλά το σίγουρο είναι ένα...Δεν θα αδιαφορήσει!

Οι γηπεδούχοι κυνηγάνε το γκολ, οι φιλοξενούμενοι πρέπει να σκοράρουν για να δυσκολέψουν τον αντίπαλο! Ενδιαφέρον ματς αναμένεται!


Αγωνιστικά Νέα

Σταντάρ Λιέγης: Σταθερά εκτός οι Λιμπόμπε, Ντουσέν και Μποκαντί, ενώ δεν πρόλαβε και ο Ουλάρε. Σημαντική επιστροφή του Τσίμιροτ.

Άρσεναλ: Δεν παίζουν οι Μουστάφι, Θεμπάγιος, Πεπέ, Τσάκα, Τίρνεϊ, Χόλντινγκ και Μπεγερίν.


Εκτίμηση: G/G+Over2.5 (1.77)



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αλκμάαρ
(Old Trafford, 22:00)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αλκμάαρ μετά από ένα πολύ μεγάλο διπλό που έβγαλε στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" έδειξαν σημάδια βελτίωσης τακτικά και πήραν το πολυπόθητο ντέρμπι απέναντι στη συμπολίτισσα Σίτι. Βέβαια, στην Ευρώπη δεν προέρχονται και από το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς έχασαν από την Αστάνα σε μία ήττα έκπληξη για του Άγγλους. Απόψε η Γιουνάιτεντ δεν θέλει να επαναλάβει την τελευταία κακή Ευρωπαϊκή εμφάνιση που έκανε και θα προσπαθήσει να μην χάσει από την Αλκμάαρ, αποτέλεσμα που θα της δώσει και την πρωτιά στον όμιλο. Πάντως ο Σόλσκιερ αναμένεται να κάνει παλι rotation και να παρατάξει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η Αλκμάαρ πηγαίνει στο Old Trafford για να διεκδικήσει την 1η θέση! Οι Ολλανδοί βρίσκονται σε πολύ καλό φεγγάρι με τους επιθετικούς της ομάδας να πετάνε φωτιάς και να πυροβολούν τα αντίπαλα δίχτυα συνεχώς! Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και απόψε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αναμένεται να παραταχθεί με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Λογικά θα βρει τους χώρους για το γκολ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να φύγει και με το διπλό!

Αναμένεται ένα ωραίο παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες μπορούν να σκοράρουν. Τώρα που θα κάτσει η "μπίλια"; Θα φανεί το βράδυ!


Αγωνιστικά Νέα


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εκτός οι Ρόχο, Πογκμπά, Μπαϊγί και Λίνγκαρντ. Έτοιμος ο Μάτις.

Αλκμάαρ: Μεγάλη απώλεια ο επιθετικός Μποαντού, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί και ο αμυντικός Φλάαρ, ο οποίος όμως αποθεραπεύτηκε. Σταθερά εκτός ο Χατζηδιάκος.


Εκτίμηση: G/G (1.70)



Οι "Εμπνεύσεις" για τους αγώνες του Europa League:









Betman