Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ GOAL ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΕΝΕ TOR


Πολλοί θεωρούν τους Γερμανούς ανάποδους!

Άλλοι τους χαρακτηρίζουν έτσι για τις συνήθειες τους, άλλοι για τις λέξεις σιδηρόδρομους που χρησιμοποιούν για τα απλά πράγματα, ο Hooligan για το Πρωτάθλημα τους στοιχηματικά (σαν να τον ακούω να μου λέει "Δεν ακουμπάω Bundesliga!"), εγώ για τη λέξη GOAL!

Οι Γερμανοί για όσους δεν το γνωρίζουν, δεν λένε Goal όπως όλος ο κόσμος, αλλά Tor! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα αυτό δεν μου κάθεται καλά στο αυτί! Αυτό που μου κάθεται όμως καλά, είναι τα σημερινά ματς από το στοιχηματικό κουπόνι της Bundesliga, το οποίο αποφάσισα και να τιμήσω αυτό το Σάββατο!

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα διαλέξουμε από τους σημερινούς αγώνες της Bundesliga:


Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου
(Borussia-Park, 16:30)

Η Γκλάντμπαχ υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου με τους γηπεδούχους να είναι στην κορυφή της Bundesliga! Μετρώντας 28 βαθμούς σε 13 αγώνες, η Γκλάντμπαχ είναι 1 βαθμό πάνω από τη Λειψία και 4 βαθμούς πάνω από τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση του Βαθμολογικού Πίνακα. Στο σημερινό ματς θα αντιμετωπίσει την 4η Μπάγερν Μονάχου, με σκοπό να τη νικήσει και να αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά, γιατί πέρα από τα αστεία γνωρίζει ότι το +4 δεν είναι τίποτα απέναντι σε μία Μπάγερν, η οποία μπορεί να ξεσπάσει και να φέρει τούμπα το Πρωτάθλημα. Θα κάνει τα πάντα για να πάρει το παιχνίδι, αλλά η αμυντική της λειτουργία τη προδίδει πάντα και αυτό θα πρέπει να παλέψει σε πρώτη φάση αν θέλει να νικήσει μία από τις ομάδες που θα αποτελέσει βασικό αντίπαλο στο κυνήγι του φετινού τίτλου!

Η Μπάγερν Μονάχου μετά από δύο απανωτές τεσσάρες, γνώρισε ήττα σοκ στην έδρα της από τη Μπάγερν Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Μονάχου εκεί που φάνηκε ότι μπορεί να ορθοποδήσει δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι και ξαναέπεσε. Κάτι τέτοιες ήττες την έχουν φέρει στην 4η θέση της βαθμολογίας, με την ομάδα να βρίσκεται στο κυνήγι τριών αντιπάλων, τους οποίους πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να πάρει το φετινό Πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς τους αντιπάλους είναι και η Γκλάντμπαχ, η οποία βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας και την περιμένει για ένα σκληρό και συνάμα δύσκολο ματς. Αυτό η Μπάγερν το γνωρίζει, αλλά δεν θα φοβηθεί τη Γκλαντμπαχ και θα πάει για το Διπλό. Θα τα καταφέρει; Ίσως! Αλλά στη φετινή Μπάγερν μπορείς να βάλεις τα λεφτά σου με σιγουριά;

Αναμένεται να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και ελπίζουμε και οι δύο ομάδες να μας ανταμείψουν!


Αγωνιστικά Νέα
Γκλάντμπαχ: Επιστρέφουν οι Γκίντερ και Μπένετς. Σταθερά εκτός οι Ποουλσεν και Μιζελ

Μπάγερν Μονάχου: Δεν έχει κάποιο νέο πρόβλημα η Μπάγερν Μονάχου. Εκτός βρίσκονται εδώ και καιρό οι Ερναντές, Ζίλε και Άρπ.


Εκτίμηση: G/G+Over2.5 (1.62)



Λειψία - Χόφενχαϊμ
(Red Bull Arena, 16:30)

Η Λειψία βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση! Στους τελευταίους 7 αγώνες τρέχει ένα ρεκόρ 6-1-0 και αυτό την έχει φέρει στη 2η θέση της βαθμολογίας με μόλις 1 βαθμό πίσω από τη Γκλάντμπαχ. Θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ. Μπορεί να τα καταφέρει, καθώς αυτή τη στιγμή έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι, αλλά για να μην την πατήσει πρέπει να σοβαρευτεί λίγο τακτικά. Τα 2 γκολ που έφαγε μέσα σε 11 λεπτά στο προηγούμενο ματς, κόντεψαν αν τις στοιχίσουν και αυτό θέλει να αποφύγει σήμερα αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο που μπορεί να τη πληγώσει. Πάντως, η καλή Λειψία δεν έχει να φοβάται τίποτα!

Η Χόφενχαϊμ παρουσιάστηκε κατώτερη από ότι περιμέναμε στα τελευταία δύο εντός έδρας ματς. Οι αντίπαλοι της ήταν βατοί, αλλά εκείνη ηττήθηκε με 1-5 από τη Μάιντζ και έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φορτούνα. Βέβαια, μετά από αυτά τα άσχημα αποτελέσματα, η ομάδα δεν χάλασε πλήρως την εικόνα της, καθώς μετράει 6-1-1 στους τελευταίους 8 αγώνες και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μπορεί να κάνει τη ζημιά αν θέλει και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει απέναντι σε μία ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο στη φετινή Bundesliga. Ξέρει ότι το έργο της είναι δύσκολο, αλλά μετά από αυτά τα αποτελέσματα που θεωρητικά ήταν εκτός προγράμματος, δεν μπορεί να πέσει χωρίς να δώσει μάχη.

Η Λειψία μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ, αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να το πετύχει!


Αγωνιστικά Νέα

Λειψία: Σημαντική επιστροφή για τη Λειψία αποτελεί ο βασικός της τερματοφύλακας Γκουλάτσι, αλλά και οι Πόουλσεν και Φόρσμπεργκ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ουπαμεκανό, ενώ σταθερά εκτός παραμένουν και οι Ορμπάν, Κονατέ και Καμπλ.

Χόφενχαϊμ: Δεν παίζει ο Ρούντι, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η συμμετοχή των βασικών στόπερ Χίμπνερ και Φογκτ. Σταθερά εκτός οι Τσούμπερ και Μπελφοντίλ.


Εκτίμηση: 1+Over2.5 (1.85)



Λεβερκούζεν - Σάλκε
(BayArena, 19:30)

Το στοιχηματικό κουπόνι της Bundesliga κλείνει για το Σάββατο με τον αγώνα Λεβερκούζεν - Σάλκε. Ενδιαφέρον ματς αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Επιθετικά έχουν βρει τα πατήματα τους και μπορούν να δείξουν τα δόντια τους σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Το επιβεβαίωσαν εξάλλου και την προηγούμενη αγωνιστική νικώντας 1-2 τη Μπάγερν Μονάχου εκτός έδρας. Με τον ίδιο ρυθμό και με την ίδια τακτική θα πάνε να χτυπήσουν και τον σημερινό αγώνα απέναντι στη Σάλκε και αν παρουσιαστούν όπως πρέπει μπορούν να πάρουν κάτι θετικό. Και λέω όπως πρέπει, γιατί η Λεβερκούζεν αμυντικά δεν πείθει τόσο πολύ και πρέπει να προσέξει απέναντι στη Σάλκε που σκοράρει συχνά πυκνά!

Η Σάλκε πάει στο BayArena για να παίξει ένα ματς, από το οποίο θα κυνηγήσει το Διπλό. Έχει τους παίχτες για να το κάνει και μπορεί να τους εκμεταλλευτεί είτε στα στημένα είτε σε κάποια καλή και γρήγορη αντεπίθεση που μπορούν να οργανώσουν μέσα στη ροή του ματς. Σκοράρει συχνά και ξέρει ότι για να πάρει τους 3 βαθμούς, το 1 γκολ δεν πρόκειται να της φτάσει. Θα δεχθεί και θα κάνει φάσεις, κάτι που το μαρτυράνε και τα αποτελέσματα της το μήνα Νοέμβριο, τα οποία έχουν βγει όλα G/G+Over2.5! Δεν ξέρω αν μπορεί να σπάσει την έδρα της Λεβερκούζεν, αλλά γιατί να μην το προσπαθήσει;

Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους για αυτόν τον αγώνα. Το θέμα είναι αν θα επιβεβαιωθούν...


Αγωνιστικά Νέα

Λεβερκούζεν: Δεν παίζει ο Τα λόγω τιμωρίας, ενώ απουσιάζουν εδώ και καιρό οι Βάιζερ και Πογιανπάλο.

Σάλκε: Επέστρεψε ο Μπουζελάμπ, ενώ πιθανή είναι και η επιστροφή του Ουτ, η οποία θα ξεκαθαρίσει 100% την τελευταία στιγμή. Μακροχρόνιοι απόντες οι Σεπφ, Σανέ και Σταμπουλί.


Εκτίμηση: G/G+Over2.5 (1.95)



Οι "Εμπνεύσεις" του Σαββάτου:









Betman